15 augustus 2010

Barcelona.

Afgelopen week heb ik één van de grotere steden van Europa bezocht waar ik nog niet eerder was geweest, namelijk Barcelona. Samen met mijn vriend was ik hier voor een 5-daagse city-trip. We overnachtten in een hotel midden in het centrum aan Placa de la Universitat, wat zich niet ver bevond van Placa de Catalunya. In deze omgeving is het enorm gehorig en geen moment stil, wat de eerste nacht wel even wennen was, maar ach je raakt er aan gewend en tsjah je wilt dat je hotel zich bevindt in het centrum of niet.

Door Barcelona rijden touristenbussen, welke overal worden gepromoot. Deze bussen rijden via diverse routes langs alle bezienswaardigheden, waar je dan ook weer in of uit kunt stappen. Wij zelf hebben er echter voor gekozen om te reizen met de metro, dit wel pas na twee dagen énorm veel gelopen te hebben! De metro was prima te doen en scheelt zeker de helft op een kaartje voor de touristenbus. Het is wel even afzien voordat je uiteindelijk in de metro zit, zodra je onder de grond zit is het namelijk net of je een sauna binnenwandeld, maar ach met een waaier in je hand kom je een heel eind. Nog een fijne bijkomstigheid is dat de metro nooit lang op zich laat wachten en eenmaal in de metro kom je weer heerlijk bij, aangezien deze zijn voorzien van airconditioning. De metro´s gaan vliegensvlug en je bent dan ook in no-time op de plaats van bestemming. Op de kaarten is duidelijk te zien welke halte je uit kunt stappen voor de diverse bezienswaardigheden. De verschillende metrolijnen zijn zowel in cijfers als in kleuren van elkaar te onderscheiden. Dit was dan ook allemaal erg overzichtelijk.


We zijn heel wat van de toeristische bezienswaardigheden afgegaan. Zo hebben we onder andere de Sagrada Familia, Parc Guell, Palau Nacional, Casa Mila en de Arc de Triomphe stuk voor stuk bewonderd. De twee gebouwen die je overal boven de stad uit ziet steken, de Sagrada Familia en de Torre Agbar (een cilindergebouw) zijn twee gebouwen die je beide in het donker gezien moet hebben. Tevens is het paleis 'Palau Nacional' in het donker ook zeker een bezichtiging waard, zéker wanneer de gekleurde fonteinen voor het paleis 'dansen' op de muziek. Dit spektakel vindt enkel plaats van donderdag- tot en met zondagavond en wordt Font Magica genoemd. Natuurlijk hebben we ook nog over de Ramblas gelopen, zijn we naar de Zoo geweest en hebben we op het strand gelegen.

Alle Shop-Liefhebsters zijn in Barcelona aan het juiste adres. In deze stad vind je namelijk een enorme verzameling aan winkels!! De stad zit boordeveel kledingwinkels als Zara, Mango, Bershka, Desigual, H&M en way more!! Zondags zijn de meeste winkels gesloten, maar alle winkels in het winkelcentrum MareMagnum aan de haven zijn 7 days a week geopend. Een dag zonder shopping is dus niet nodig, Hahah.

Oja, voor de mensen die een bezoekje willen brengen aan het textielmuseum (Musea Textil i d'Indumentaria), zoek van te voren even goed uit waar het zich nú bevindt. Op de kaarten van Barcelona (van 2010 welteverstaan) staat nog de oude locatie aangegeven, waardoor wij het dus niet hebben kunnen vinden. Achteraf bleken we er zelfs al een aantal keer voorbij te zijn gelopen, maar hebben we het over het hoofd gezien, omdat er zich op die locatie nu een museum met design-meubels en dergelijke bevindt. Voor het textielmuseum moet je dus níet zijn in het straatje van het Picasso-museum. Helaas is het er niet meer van gekomen om het museum alsnog te bezoeken.

1 opmerking:

  1. Even if I don't understand your language I comment this post because I love Barcelona!


    http://chezg.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen