25 september 2010

'Fashion Ahoy!' in Maritiem Museum Rotterdam

Bij de modetentoonstelling ‘Fashion, Ahoy!’ wordt een verzameling getoond van internationale haute couture en prêt-à-porter uit Parijs en Londen. Topstukken van modehuizen zoals Dior, Gaultier, Chanel, Yves Saint Laurent, Rykiel, Castelbajac, Westwood en Nederlandse modeontwerpers zoals Viktor & Rolf, Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl en Marlies Dekkers zijn, in een voor Nederland unieke tentoonstelling, samengebracht. Hoogtepunten van de tentoonstelling zijn ook het in Nederland nog nooit eerder vertoonde eerste matrozenpakje van de kleine Engelse kroonprins en het uniform van ZKH prins Willem-Alexander van Oranje in zijn rang als commandeur bij de Koninklijke Marine.

Alle kledingontwerpen die hier worden tentoongesteld zijn geïnspireerd door elementen uit de kleding van de matroos en de kapitein. Deze tentoonstelling is te zien van 25 september 2010 tot en met 13 maart 2011 in het Maritiem museum in Rotterdam.

Toegang voor volwassen (in dit geval vanaf 16 jaar) is 7,50 per persoon, voor mensen met een CJP-pas €3,00 en uiteraard gratis voor Museumkaart-houders. Houdt er wel rekening mee dat dit museum elke maandag is gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten