7 februari 2011

Deadlines vs tentamens

Het was even stil rondom mijn blog..
De laatste weken is het even stil geweest rondom mijn blog. Heel erg jammer, maar de laatste tijd had ik zó veel te doen voor school, dat ik dat maar even voorop heb gesteld. Uiteindelijk resulteerde dit in bar weinig tijd voor mijzelf en dus ook voor het bijhouden van mij blog. Ik volg de opleiding Communication and Multimedia Design. Deze opleiding richt zich voornamelijk op het webdesign, maar ook op véle andere fronten die belangrijk zijn rondom een website/applicatie. Van het doelgroepsonderzoek tot het opstellen van goede marketingstrategieën. 


Ik werk liever met deadlines
Bij deze opleiding wordt voornamelijk gewerkt met deadlines; ik heb dit jaar zelfs nog geen tentamens gehad, buiten het tentamen van m'n keuzevak (spaans). Werken met deadlines wil zeggen dat er een datum is vastgesteld waarop bepaalde documentatie moet worden opgeleverd. Dit kan zowel een 'website' zijn, als een document in de vorm van een verslag. Chilll, is wat ik jullie nu hoor denken. Dat was namelijk ook precies hetgeen wat ik dacht en eigenlijk denk ik dit nog steeds! Ik ben niet zo'n fan van tentamens, waarop je wordt afgerekend op een momentopname, wat uiteraard ook positief kan zijn.. Voor een deadline wordt er een bepaalde tijd vastgesteld om aan een bepaalde opdracht te werken. Op die manier kan je zelf bepalen of je er veel of weinig tijd insteekt. Ga je voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat of ben je tevreden met een mager, maar net op het randje voldoende, eindresultaat. Ikzelf ben geen voorstander van het laatste en heb hierdoor toch al wat uurtjes slaap gemist, omdat ik soms écht verder moest werken aan die éne opdracht. Helaas kom ik er ook wel eens achter dat ik tóch te weinig tijd heb uitgetrokken voor een bepaalde opdracht. Dan lever ik iets op, waar ik niet volledig achter sta..

Of heb ik tóch liever tentamens?
Op die momenten, wanneer ik iets heb opgeleverd waarover ikzelf niet helemaal tevreden ben, denk ik wel eens of het dan tóch niet relaxter geweest zou zijn, als ik gewoon tentamens zou krijgen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je steekt in het studeren; in dat opzicht is het nog hetzelfde. Verschil is dat wanneer je er wat minder tijd in hebt gestoken, niemand het ziet, ja uiteindelijk aan je cijfer, maarja dan herkans je gewoon het tentamen, hoppa! Een herkansing bij mij op de opleiding kan meevallen, wat betekent dat je je resultaat enkel moet verbeteren. Maar het kan net zo goed zo zijn dat er een compleet nieuwe opdracht moet worden opgeleverd. Sterker nog; wanneer je een díepe onvoldoende hebt gehaald, bestaat de kans dat je het gehele vak in het volgende jaar opnieuw moet volgen. Behoorlijk streng dat laatste, maar ik blijf m'n best doen en hoop dat mij dit niet zal gebeuren.

Ik ben nog steeds blij met mijn keuze voor deze opleiding, 
nog steeds met blij dat ik überhaupt de knoop heb doorgehakt om weer te gaan studeren..

En jullie? Werken jullie liever met deadlines of krijgen jullie liever tentamens?

1 opmerking:

  1. Hmm..ik denk toch liever tentamens. Als ik alles een beetje goed hebt bij gehouden tenminste O:)

    BeantwoordenVerwijderen