3 januari 2012

Bon bini! My visual travel diary of.. Curaçao!! #1

Eerder al liet ik jullie middels dit artikel weten dat ik nog voor het einde van 2011 in een luchtig outfitje onder het genot van een caribisch temperatuurtje de gekleurde huisjes van Curaçao zou gaan bewonderen. En guess what! Ik ben weer terug, niet nét terug, maar wel weer terug! Veilig en wel. Het was een heerlijk weekje en met de auto hebben we het hele eiland rondgetourd. Natuurlijk heb ik ook een hele hoop foto's geschoten en die wilde ik jullie niet allemaal onthouden. Voordat het een eindeloos artikel gaat worden, heb ik er voor gekozen om mijn reisverslag te verdelen over meerdere artikelen. Vandaag dus het eerste artikel met foto's en beschrijvingen van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, ook wel "Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd. Kijk, lees en huiver..

Hier zie je de Koningin Emmabrug ofwel de pontjesbrug, met daarachter de welbekende pittoreske huisjes. Deze huisjes staan in Willemstad, aan de kant van Punda, wat het meest toeristische deel is van Willemstad.Oud stadsbeeld van Punda.

Op onze eerste ochtend in Curaçao waren we door de jetlag lekker vroeg wakker (het is daar 5 uur vroeger dan in Nederland). Vroeg wakker vind ik sowieso al niet zo'n probleem en op vakantie al helemaal niet. Hup! het bed uit, opfrissen, ontbijten en gaann! Allereerst reden we naar Willemstad waar we gelijk tegen een leuk gebeuren aanreden. Harde muziek, een groot schip en veel mensen. Het Colombiaanse opleidingsschip Arc Gloria vaarde uit, wat een feestelijk gebeuren!

Niet alleen de Koningin Emmabrug zorgt ervoor dat je van Punda naar Otrabanda kunt en andersom, maar ook de Koningin Julianabrug. Voetgangers kunnen 'oversteken' middels de Koningin Emmabrug en automobilisten kunnen dat middels de Koningin Julianabrug.

Als je vanaf het plein aan de Pontjesbrug aan de kant van Otrabanda dieper Otrabanda in loopt richting de Koningin Julianabrug, loop je al snel tegen het museum Kura Hulanda aan. Dit museum geeft een breed beeld van de vroegere slavenhandel in de Cariben. Best indrukwekkend, maar we hadden er wel meer van verwacht. De entree hiervoor is 15 Antilliaanse gulden of $9,00. Dit komt neer op ongeveer €5,50. De drie bovenstaande foto's zijn gemaakt in de wijk Otrobanda. In deze wijk kom je niet veel toeristen tegen. Zeker de moeite waard om doorheen te wandelen en wat van de Curaçaose sfeer te proeven.

Hier zie je de pontjesbrug langs de kant liggen. De doorgang is nu dus vrij... 

Om er bijvoorbeeld zulke monsters van schepen door te laten.

Hierboven zie je de 'drijvende markt'. Dit zijn veelal Venezolanen die vanuit hun bootjes diverse groenten- en fruitsoorten aanbieden aan klanten op de kade, klanten die zowel voorbij  lopen als rijden. Lekker om hier even een watermeloentje te halen, deze snijden zij voor jou in stukjes als je erom vraagt. 

Een M&M-McFlurry! Whoeii! Zo zouden ze ze van mij in Nederland ook wel mogen verkopen.

Op Curaçao ben ik veel tempels en kerken tegengekomen en ze waren allemaal geel, I like! Hierboven afgebeeld zie je de Joodse tempel Emanu-El op het Wilhelminaplein in Punda. Als je langs deze tempel loopt, loop je zo tegen het Waterfort-terras aan. Hier vind je verschillende restaurantjes allemaal met de klotsende zee naast je, heerlijk om zo te mogen eten!

Natuurlijk zijn wij ook een keer gaan eten op het Waterfort-terras en wel bij het restaurant Perla del Mar. Het zag er gezellig uit, we hadden precies een plekje naast de zee en het eten was heerlijk. Op de foto hierboven zie je een mixed-grill bestaande uit vis en vlees. De prijzen van dit restaurant zijn vergelijkbaar met de prijzen van de doorsnee restaurants in Nederland.


Een rij met kleine pastelkleurige woningen op Berg Altena.

Een loterij die begin december werd gehouden in de Renaissance Mall & Rif Fort werd afgesloten met vuurwerk vanaf Punda. Door het vuurwerkspektakel, wat ongeveer een half uur duurde, leek het alsof oud&nieuw was aangebroken. Leuke sfeer, maar voordat het écht zo ver was, moesten we toch nog even wachten. De stad was versierd met kerst-decoratie en we kwamen geregeld pieten tegen, want ook in Curaçao vierden ze volop Sinterklaas.

Zijn jullie wel eens in Curaçao geweest en dan in dit geval in Willemstad? Wat vonden jullie ervan? Ikzelf vind het in ieder geval een erg mooi en vrolijk uitziende stad met geheel zijn eigen charme. Niet erg groot, maar zeker genoeg te zien als je hier nog niet eerder bent geweest. En koud? Dat zal het hier nooit zijn, dus áls je dan toch alles hebt gezien of er gewoon een beetje genoeg van hebt, dan ga je gewoon lekker chillen, chillen op de Antillen!